Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

21 Kasım 2010 Pazar

E-Devlet Sistemi ve SSK/SGK Gün Döküm

SGK ve diğer birçok kamu kurumuyla ilgili verilerinin E-Devlet sistemine aktarılmasından dolayı bazı özel bilgilere erişimler kısıtlanmış bulunuyor.

Artık her birey PTT Şubaelerine gidip 1 TL karşılığında kendilerine özel hazırlanan şifreleri temin edecek ve onunla www.turkiye.gov.tr den istediği birçok veriye ulaşabilecek.

Ancak, sistemin henüz yeni olmasından dolayı aksaklıklar yaşanılmaktadır. Bunların başında ise duyumlarımıza göre SGK Hizmet/Gün Dökümü verilerine ulaşmakta yaşanılmakta.

Gözlerden kaçan bir noktaya dikkat çekmek istedik. Şu an SGK nın kendi sitesinde görünürde gün dökümü alınamamakta. Ama farklı bir yol izleyerek bu verilere erişebilmekteyiz. İZLEYECEĞİNİZ YOL:


SGK nın sitesinden;
Ççalışan menüsü >> Emekli aylığı ve ikramiye hesaplama butonunu tıklıyoruz ve  orada TC nosu yada SSK numaralarımızdan birini yazarak sorgulama yaptırdığımız anda günlerimiz ekrana listeleniyor.

17 Kasım 2010 Çarşamba

Mali Af; Borçlarınızı Yapılandırma Örnekleri



ELEKTRİK FATURASI: 2006 yılından 1000 TL’lik bir elektrik faturası borcu olan bir vatandaş bu rakamı bugün ödemek isterse 5 yıllık enflasyon kadar gecikme faizi hesaplanacak. Bu tutar faiziyle 1490 TL’ye çıkacak. Eğer peşin öderse bu rakam baz alınacak. 12 ay taksitle ödemek isterse rakam 1.560 TL’ye denk gelecek. Aylık taksitler ise 130 TL tutacak.


SU FATURASI: 2008 yılından kalan 500 TL’lik su faturası 2 yıllık gecikme faiziyle 582 lira hesaplanacak. Bu tutarı 6 ay taksitle kapatmak isteyen vatandaşın aylık faturası 101 TL olacak.

15 Kasım 2010 Pazartesi

2010 Mali Af: SSK,VERGİ,KOSGEB,GÜMRÜK,İSKİ,TEDAŞ,YURTKUR Borçları yapılandırılıyor

Tasarı kapsamına girecek idareler ve kuruluşlar şunlar: Maliye Bakanlığı, Gümrük Müşavirliği, SGK, İl Özel İdare ve belediyeler, Su ve kanalizasyon idareleri, TRT'nin alacakları, Tedaş, Yutrkur, Kosgeb, TOBB'a bağlı odalar ve Organize Sanayi Bölgeleri."

31 TEMMUZ 2010'A KADAR OLANLARI KAPSIYOR
"Vergi ve vergi cezaları, gümrük vergileri, idari para cezaları, sosyal güvenlik vergileri, harç ve katılım payları, belediyelerin alacakları, büyükşehir belediyelerinin alacakları, TEDAŞ'ın elektrik alacakları, su borçları, YURTKUR'un alacakları, KOSGEB'in desteklerden kaynaklanan alacakları, TOBB'un oda aidat ücretleri yapılandırmanın kapsamına giriyor. Beyana dayalı vergilerden 31 Temmuz 2010'a kadar verilen beyannameleri kapsama alıyoruz. Emlak, çevre, temizlik vergisini kapsama alıyoruz.

Tasarı ile gelecek imkanlar: Kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılması. İhtilaflı alacakların ihtilafına son verilmesi ve tahsilatının hızlandırılması. Vergi borçlarının kredi kartı ile ödenebilmesi, borçların taksitlendirimesi, Vergi Barışı'nda bildirimde bulunmasına rağmen bundan yararlanamayanlara da son bir şans veriliyor."

14 Kasım 2010 Pazar

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.