Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

22 Eylül 2011 Perşembe

3 Aylık Muhtasar Beyanname ve GİB Denetimi

Değerli meslektaşlarım,

Bilindiği üzere "10 ve üzeri personel çalıştıran" işyerlerinin Muhtasar Beyannamelerini "Aylık" dönemler halinde vermeleri gerekmektedir.

Personel sayısı 10 kişinin altında olan işyerlerinin hemen hemen hepsi ise "3'er Aylık Dönemler" halinde beyanlarını vermekteler. Bu noktada personel sirkülasyonu yoğun olduğu işyerlerinde riskli bir durum ile karşılaşmaktayız. Mesela A İşletmesi Nisan Ayında 7 kişi iken Mayıs ayında 10 kişi personel ile hizmet vermeye devam edebilmektedir. İşte tamda bu noktada Gelir İdaresi Başkanlığı denetimleri sıklaştırmaktadır. Bu husustaki denetim E-Beyanname programında yapılan değişiklik ile takip edilecektir. Tespit usulsuzlukler hakkında tarhiyat yapılacaktır.

Şöyle ki, belirtilen sayı ve üzerinde eleman çalıştıran bazı işyerleri kasten ya da sehven halen 3 aylık dönemler halinde beyanlarını vermeye devam edebilmekteler.

Konuyu örnekleyecek olursak;
Diyelim ki 3 aylık dönemler halinde muhtasar beyanname vermektesiniz. Ve işçi sayınız mayıs ayında 10 kişi oldu. Bu durumda yapmanız gereken hemen vergi dairesine başvurup sicil servisinden muhtasar beyanname döneminizi "Aylık" olarak güncellettirmeniz. Ve Mayıs ayından itibaren muhtasar beyanınızı aylık olarak vermeye başlamalısınız.

NOT: Gelir İdaresi yaptığı açıklamada Üç ayda bir muhtasar beyanname veren mükellef üç aylık beyanname verme şartlarını kaybettiğinde aylık beyanname vermeye ne zaman başlayacaklarını bu şekilde açıklamıştır. 

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.