Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

21 Ekim 2019 Pazartesi

Askerlik Borçlanmasında Ne Kadar Ödeme Yapılır

Emekli olma hayalleri kuruyorsunuz ve günleriniz yeterli gelmiyor mu ?

Bu durumda Askerlik sürenizin borçlanarak eksik kalan günlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tabi bunun bir bedeli var.

İşte bu borçlanmada cebinizden çıkacak parayı hesaplamak için aşağıdaki tablomuzdan yararlanabilirsiniz.


  3 yorum:

  1. -Askerlik borçlanmasının faydaları nelerdir?

    İlgili kanuna göre tespit edilen sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler için borçlandırılma halinde, hem sigortalılığın başlangıç tarihi borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülür, hem de prim gün sayısı artar. Ancak askerden önce sigortalı olanlar için sadece prim gün sayısında artış getirir.

    YanıtlaSil
  2. -Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır?

    Sigortalıların veya hak sahiplerinin prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, kendilerince belirlenecek günlük kazancın yüzde 32'si üzerinden hesaplanmaktadır. Bu hesaplama, borçlanılmak istenilen dönemde geçerli prime göre esas günlük kazancın alt ve üst sınırlarından yapılmaktadır.

    YanıtlaSil
  3. -Primler ne zaman ödenmeli?

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hesaplanan prim borcunun ilgiliye tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Bir ay içinde ödenmeyenler içinse yeniden başvuru yeterlidir ve herhangi bir cezai şartı yoktur. Primi ödenmeyen süreler hizmetten sayılmaz.

    YanıtlaSil

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.