Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

13 Eylül 2022 Salı

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası Ne Demek?




 “Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası’’ İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası; araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın, trafik sigortası teminatları kapsamında karşılanmasının ardından kalan kısmı (maddi ve manevi) güvence altına alan bir sigortadır.

Allah korusun trafik kazası geçirdiniz ve karşı tarafa verdiğiniz hasar, yetkili birimler tarafından 300.000 TL olarak hesaplandı. Zorunlu Trafik Sigortası hasar masrafının 100.000 TL'sini karşılar. Geriye ödemeniz gereken 200.000 TL kalıyor. İşte, trafik sigortası limitinin üzerinde kalan bu kısmı, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası’nın teminatları ve limitleri kapsamında karşılamanız mümkün.
Bir trafik kazası durumunda karşı tarafa verdiğiniz zarar manevi olduğunda ise size açılacak tazminat davası sonucunda ödeyeceğiniz bedel yine İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası kapsamındadır. Kısacası İMM Sigortası genel şartları, manevi tazminat taleplerini de karşılar. Unutmayın ki Zorunlu Trafik Sigortası yalnızca karşı tarafa verilen “maddi” zararları teminat limitleri kadar karşılar.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.