Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

15 Haziran 2015 Pazartesi

Excell den BDP ye Veri Çekmek

bdp ebeyanname
Muhasebe bürosunda çalışan arkadaşlarımızın karşılaşabileceği bir durum ile ilgili kolaylığı bilmeyenler için aktaralım istedim.

Şimdi, bazı mükelleflerimizin işlemleri firmanın bünyesinde yapılıp beyannameleri büronuzda kestiriliyor olabilir. Ve bu şekildeki bazı mükelleflerimizin özellikle BA-BS verilerini BDP programına girmek ile uğraşıyor olabilirsiniz.

Mükelleflerinizden gelen babs çalışmasını bdp ye excell ile kolayca aktarabilmeniz mümkün. Bunun için verilerin excell de BDP programındaki sütunları karşılayacak formatta olması gerekir. Ve excell de hazırlanan çalışmanın kayıt edilirken şu şekilde yol izlenmelidir:

Öncelikle FARKLI KAYDET diyoruz Ve karşımıza gelen pencereden kayıt türü olarak "Metin (Sekmeyle ayrılmış)(*.txt)" formatını seçiyoruz ve istediğimiz bir dosya adı verip istediğimiz yere kaydediyoruz.

Daha sonra BDP Programımızı açıp YENİ diyerek misalen BA yı açıyoruz. Excell den veriyi çekmek için ilgili butona tıklıyoruz ve hazırladığımız excell dosyasını bdp programımıza çağırıyoruz.

Hepsi bu kadar, kolay gelsin...

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.