Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

17 Haziran 2015 Çarşamba

Esi Dogum Yapan Erkekler Icin Dogum Izni Suresi

babalik izni kac gundur
Son zamanlarda sıklıkla Torba Yasalar çıkmıştır. Bunlardan bir tanesinde "babalık izni" kapsamında yeni bir gelişme mevcuttur. Ancak bu konuda halâ tereddütler olduğunu görmekteyim.

Ve ne yazıkki çalışanların emin olamadıkları bu bilgiyi işverenler kendi lehleri yönünde kullanıp onların bu izin hakkını gasp etmektedirler.



23.Nisan.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi gazeteden ilgili madde ve hükmünü aynen aşağıya alıntıladım. Hakkınızı kullandırtmayan işverene bu maddeyi dayanak göstererek kendinizi savunabilirsiniz.



MADDE 35 – 4857 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi ile 55 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi “Ek 2 nci maddede sayılan izin süreleri,” şeklinde değiştirilmiş, 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ve 65 inci” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Mazeret izni" 
EK MADDE 2 – İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.”


23.04.2015 tarihli Resmi gazetenin aslına ve tamamına ulaşmak için buraya tıklayınız.




0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.