Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Akreditif, Teminat Mektubu, Referans Mektubu, Leasing NEDİR?

Teminat Mektupları
Resmi kurum ve kuruluşlara, diğer gerçek ve tüzel kişilere hitaben, belirli bir işin, teslimin ya da taahhüdün, belirlenen sürede ve şartlar uyarınca yerine getirileceği, getirilmezse yerine getirecek olan / iş, teslim ve taahhüdü üstlenen tarafın ödemesi gereken tutarın banka tarafından kayıtsız şartsız ödeneceğine ilişkin verilen garantilerdir.
Teminat mektupları müşterinin talebine göre TL ya da Yabancı Para olarak düzenlenebilir. Vadeleri süreli ya da süresiz olarak belirlenebilir.


Referans Mektupları
Bayındırlık Bakanlığı ile bu Bakanlığa bağlı idarelerin veya diğer kamu ve özel kuruluşların açacakları ihalelere katılabilmek için düzenlenen Banka referans mektuplarıdır. TL veya yabancı para cinsinden düzenlenebilir.


Akreditif
İthalat işlemlerinde, ithalatçı firmanın ödediği ya da vadesinde ödeyeceği bedele karşılık istediği nitelikte malın alınmasını ve ihracatçının belirlenen koşullarda mal bedelini tahsil etmesini Bankamızın garanti altına aldığı kredi türüdür.

Alıcının bankası, ihracatçının ülkesindeki bir banka aracılığı ile, belirlenen süre içinde malların gönderildiğini gösterir belgelerin ibrazı karşılığında satıcıya ödeme yapacağını taahhüt eder.

Malların kontrolünü ve mülkiyetini devreden belgeler karşılığında ödeme yapılması sistemi akreditifte, güven kurumları olan bankalar; alıcı ve satıcı için güvenilir bir ödeme yöntemi olarak uluslararası ticarette kullanılmaktadır.



Leasing
Leasing, yatırım malının, mülkiyeti leasing şirketinde kalmak şartı ile belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesini ve sözleşme süresi sonunda mülkiyetin sözleşmede belirtilen sembolik bedel üzerinden Kiracı’ya devredilmesini sağlayan finansman yöntemidir.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.