Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

20 Ağustos 2010 Cuma

Banka hareketlerinin ORKA ya otomatik entegresi

Orka.

Muhasebe Büroları için en ideal programlardan biri olarak hizmet vermeye devam ediyor. Gelişen teknolojiye de mesleki açıdan tabiiki ayak uyduruyor.

Mesleğimizin geldiği noktada işletmeler için banka hareketlerinin kayıt altına alınması eskiye oranla daha çok önem arz etmektedir.

İşte ORKA bize bu konuda yardımını esirgemiyor.  Daha sonra detaylı bir şekilde anlatamaya çalışacağım ancak şimdilik temel birkaç bilgi vermek istiyorum:

****************


Öncelikle banka hareketlerini otomatik olarak orkaya entegre edebilmek için elimizde excel formatlı (yani ".xls") banka hareketlerinin bulunması gerekmektedir.Bunu elde etmek çok zzor birşey değildir. Bütün bankalar excell formatlı olarak kayıtları sunabilmektedir. Firmalarınızdan ve hatta aranız iyi ise firmalarınızın çalıştığı bankalardaki müşteri temsilcilerinden talep edebilirsiniz.

Ve ORKA yı açarak bilanço modulunden entegrasyon kurmak istediğimiz firmamıza giriyoruz. 7A/7B Yansıtmalarını yaptığınız sekmede aşağıda göreceksiniz "Banka Hareketleri Entegresi" şeklinde bir seçenek mevcut. Ona gelip enter e basıyoruz. Sizi ülkemizde yer alan bankalar için hazırlanmış banka şablonları karşılayacak.  O ekranda ilgili şablonların esasını bozmadan düzenlemeler yapabilmektesiniz.

Biz şimdilik devam edelim.Entegre yapacağımız bankanın üstünde bi kere mouse ile tıklıyoruz ve yukarıda gördüğünüz butonlardan transfer olanına tıklıyoruz.Ve yeni ekranımızda sizden bilgisayarınızda kayıtlı olan ve entegre etmek istediğiniz bankanın yerini göstermeniz isteniyor.

Şimdilik bu kadar anlatım yeterli. Buraya kadar başarabilirseniz devamını da başarabileceksinizdir. Ayrıca yazı diliyle pekte iyi anlatılamıyor arkadaşlar. İnşaallah resimler eklemeye çalışacağım. Sorularınızı yorum ekleyerek sorabilirsiniz. Ya da facebookta yer alan sayfamızdan yardım isteyebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim...

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.