Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

15 Ağustos 2010 Pazar

Çeşitli Ürünlerin Kar Marjları / Kar Oranları

Muhasebesel bir konuyu daha bir araya getireyim istedim. Konumuz bu yazımızda kâr marjlarıyla ilgilidir. Malum geçici vergilerde sıkça lazım olan pratik bir bilgidir. Lakin hatrımızda kalmayabiliyor ya da farklı görüşler olabiliyor. Bizde burada yaygın olanı en doğru tahminleri listeleyelim istedik.

Öncelikle şunu belirtmemiz doğru olacaktır: Bazı işlerde kar marjı uygulaması tahminlere dayalı olarak yapılması doğru değildir. Misal,alış ve satışlarda miktar bilgilerininde kayıt altına alınması gereken firmalar için kar marjı uygulaması uygun değildir. Lakin bu tür işletmeler için firelerin hesaplanması daha sağlıklı sonuçları tespit etmememizi sağlayacaktır. 


GAZETE             --- %5 ile %7 arasında
SİGARA              --- %6 ile %9 arasında
ECZANELERDE --- %25 ile %30 arasında

SIFIR ARAÇ SATIŞLARINDA --- YAKLAŞIK %10 DUR. SATIŞ KOTALARINI YAKALAYAN BAYİLER İÇİN EKSTRA %7 GİBİ BİR KARLILIK SÖZ KONUSU OLABİLİYOR. 


GENELDE YAYGIN OLARAK UYGULANAN KAR MARJI %10 ile %20 ARASIDIR.


Bu listeyi zamanla güncellemeye devam edeceğiz. Sizlerde tespit ettiğiniz kar oranlarını yazabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.