Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

17 Temmuz 2010 Cumartesi

FİŞ KESMEYENE 160 TL CEZA


1 Ocak 2010’dan itibaren; yazar kasa fişi ve perakende satış fişi düzenlemeyenlere, sinema, konser salonu ve tiyatro gibi eğlence yerlerinde; giriş bileti kesmeyenlere ya da taşımacılık yapıp da yolcu bileti düzenlemeyenlere, düzenlemedikleri her belge için 160 TL “özel usulsüzlük cezası” kesilecek.

Örneğin 2 TL’lik sandviçe ya da 25 Kuruşluk sakıza fiş kesmeyen esnaf, her fiş için 160 TL ceza ödeyecek. Buna göre 30 adet fiş düzenlenmediği tespit olunan esnafa ya da şirkete 4.800 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek. Ancak, bir tespitte kesilecek ceza tutarı 7 bin 700 lirayı, bir yılda kesilecek ceza da 77 bin lirayı aşamayacak.

Bu fişleri almayanlar da unutulmadı. Onlara da, vergi incelemesine yetkili olanlarca bu durumun tespiti halinde, örneğin 25 Kuruşluk sakıza fiş almayana da, 32 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.