Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

11 Temmuz 2010 Pazar

Yazılım Kullanma Lisansı ve Garanti Sözleşmesi

1. Bu sözleşme ile alıcı tarafından isim ve özellikleri ambalaj üzerinde ve dokümantasyonda belirtilen ...............................................YAZILIMININ kullanma lisansı alınmıştır. Kullanma lisansı, kullanıcıya yazılımı bir bilgisayarda daimi olarak kullanma lisansı hakkı verir. Kullanıcı yazılımı her ne şartla olursa olsun aynı anda iki veya daha fazla bilgisayarın harddisk veya disket sürücüsüne kuramaz, iki kopyasını aynı harddiskte farklı işlemler için kullanamaz. Münhasır olmayan kullanım lisansı dışında kalan tüm diğer telif hakları ve mülkiyet hakkı .............................Ltd.'ye ait olup bu sözleşme kapsamı dışındadır.

2. Kullanım Lisansı; yazılımın bilgisayara yüklenmesi, çalıştırılması, kullanılması,görüntülenmesi, metinlerin yazıcıdan bastırılıp kullanılması haklarını kapsar.

3. Yazılımın ve dokümantasyonun telif hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümleri ile koruma altına alınmıştır. Kullanım lisansı hakkı dışında kalan hukuka aykırı kopya eylemi ve işlemler Türk Ceza Kanunu'nun 525/a, (b), (c), ve (d) maddeleri uyarınca yaptırımlara bağlanmıştır.


4. ......................Ltd. yazılımın dokümantasyonla uyum içinde olması, matbu ve/veya manyetik ortamda sağlanan dokümantasyonun da tanımlanan işlevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için gerekli azami özeni göstermektedir. ...................... Ltd. yazılımın kusursuz, hatasız, mükemmel olduğu ve kullanıcının özel taleplerini tamamen karşılayacağı şeklinde bir iddia ve taahhütte bulunmaz.

5. ........................Ltd. donanım, işletim sistemi arızasından, network tasarım ve bağlantı hatalarından, virüs ve benzeri kullanıcı hatalarından kaynaklanacak bilgi ve yazılım kayıplarından sorumlu tutulamaz. Bu gibi hallerde ...................... Ltd. bozulmuş olan kullanım lisansını verdiği yazılımı yenilemeyi taahhüt etmektedir. Ancak bu hizmet karşılığında ................................... Ltd. masraf ve servis ücreti isteme hakkına sahiptir.

6. MÜŞTERİ, kullanım lisansını aldığı yazılımı, yazılım dokümantasyonunda belirtilen asgari teknik özelliklere sahip bir donanım üzerinde kullanacağını ve gerekli bu donanımı kendisinin temin edeceğini, .................... Ltd. 'nin yazılım/ donanım uyuşmazlığı ile ilgili hiç bir maddi ve hukuki sorumluluğu bulunmadığını, ...................Ltd.'nin sorumluluk sınırının yazılım kullanma lisansı verilmesi ile sınırlı olduğunu beyan, kabul ve taahhüt eder.

7. .......................... Ltd. yazılım ürünlerinin kullanımı, uygulaması ya da verilen hizmetler nedeniyle oluşabilecek sonuçlardan ve/veya bu yazılımlara dayanılarak alınan kararlardan, yapılan işlerden doğrudan veya dolaylı oluşabilecek maddi, manevi, hukuki ve mali sonuçlardan, bu nedenle oluşabilecek kazanç ve kayıplardan sorumlu tutulamaz. .............................. Ltd. 'nin mali sorumluluğu müşterinin ödemiş olduğu lisans bedeli ile sınırlıdır.

8. ................................ Ltd. , arızalı çıkan yazılımları ve yazılı dokümanları fatura tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde iade edildiği takdirde yenisi ile değiştirir veya bedeli karşılığında iade alır. Alıcı bu hakkını faturası ile birlikte satın aldığı Yetkili Satıcıya başvurarak kullanır. Belirtilen süreden sonra kullanıcı ayıplı mal itirazında bulunamaz. Bu istisnanın dışında yazılımlar geri iade edilemez, yenisi ile değiştirilemez.

9. ............................. Ltd. önceden haber vermeden yazılım ve dokümantasyonda değişiklik yapabilir. Kullanıcı dilerse fark fiyatı karşılığında bu yeni sürümden de yararlanabilir. ......................... Ltd. bu takdirde eski sürüm(versiyon) ile girilmiş bilgilerin yeni sürüm (versiyon) ile uyuşacağı taahhüdünü vermez.

10. Bu sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükler hiçbir şekilde üçüncü bir gerçek veya tüzel kişiye devredilemez, kiralanamaz veya bedelli/bedelsiz kullanımına, yararına sunulamaz.

11. Kullanım lisansı sahibi, yazıcıdan bastıracağı metinleri sadece kendisi kullanabilir. Bu karar/madde metinlerini veya matbu düzenlemeleri ve raporlamaların çoğaltılmış nüshalarını bedelli/bedelsiz olarak üçüncü şahısların kullanımına sunamaz.

12. Anlaşmazlık durumunda .........................İcra Daireleri ve Mahkemeleri yetkilidir ve anlaşmazlıklarda Türk Hukuku uygulanır.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.