Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Nasıl Olunur?


   Staj dosyasını tamamlayıp, TESMER'e kaydınızı yaptırdıktan sonra: İlgili dönemde Staj Yönetmeliğinin 7. maddesi uyarınca "STAJA BAŞLAMA DEĞERLENDİRMESİ SINAVINA" girmeniz gerekmektedir. Bu değerlendirmede "60" ve üzerinde not alanlar staja başlama hakkına kavuşacaktır. 

     Başvuru ayları "Nisan, Ağustos ve Aralık'tır".

Staja Başlama Değerlendirmesi Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol gereği Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. Sınav soruları Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmakta olup sınav organizasyonu tamamen Anadolu Üniversitesi 'nin sorumluluğundadır. 


    Sınav test usulü yapılmakta ve 60 puan alma zorunluluğu bulunmaktadır.(Yanlış Doğruyu Götürmez)
Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan Staja Başlama Değerlendirmelerinde 3 yıl içinde başarılı olmak şartı aranacaktır. 

    Üç yıl içerisinde başarılı olamayan adayların staj dosyaları iptal edilecek ve eski başvurularına bağlı olarak sınavlara alınmayacaklardır. Yeniden staj yapmak isteyen adaylar Staja Başlama Değerlendirmesine yeni staj dosyası açtırarak katılabileceklerdir. 

     İlk başvuru sırasında staj yeri bulamayan adaylar, sınavı kazandıktan sonra 1 yıl içerisinde staj yeri bulup staja başlamak zorundadır. Stajın başlatılmasında sınav tarihi veya yılda kaç Staja Başlama Sınavının yapıldığı değil, sınav için adayın başvurduğu staj dönemi esas alınmaktadır.

Bu nedenle adayların stajları, başarılı oldukları sınav için başvurulan staj döneminde başlatılır. Staja Başlama Değerlendirmesinde 60 ve yukarı puan almanız, staja başlamaya hak kazandığınız anlamına gelir. 

     Staja her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlanır. (01/07/2008'den önce 2 Yıldı) ve 3 yıl sürer, bu 3 yıl zarfında Meslek Odası tarafından size (zorunlu) ücret karşılığı gönderilecek 6 adet E-Use (Uzaktan Eğitim) CD.lerini izlemek ve Cd.bitiminde internet ortamında (Test şeklinde) yapılan, formalite sınavlara (6) girerek 60 puan almanız gerekmektedir.(1 Sonraki Cd.ye Geçebilmek içindir)

    Aday meslek mensubu ilgili staj döneminin ilk 10 günü içinde staja fiilen başlamak zorundadır. Stajınızı başlatmak için Staj Dosyanızı tamamlamanız gerekir.

Adayların stajları, başarılı oldukları sınav için başvurulan staj döneminde başlatılır. Staj; denetim altında staj, meslek mensubu bordrolu/gözetim altında staj, büroda staj, şahıs firmasında staj olmak üzere dört gruba ayrılmaktadır. Stajyer hangi grup altında yer alıyorsa, o grup için olan evrakları hazırlamalıdır. Sınav kazandı belgenizin aslı ile birlikte evraklarınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekmektedir. 

     Üniversiteyi bitirmeden Staj Dosyası açtırmak Mümkün değildir

  2 yorum:

  1. smmm staj başlatma baraj puanını 65 yapmışlar bu sene doğru mu acaba

    YanıtlaSil
  2. Before you hire any accountant's service,make sure that he is licensed to practice in your state. You may also check if he's active and to what organization he belongs.

    YanıtlaSil

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.