Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

8 Mayıs 2010 Cumartesi

SMMM SINAVI KAZANAN ADAYLARIN HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR

Staja Başlama Değerlendirmesi'ni başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız anlamına gelir. Staja her yılın Mayıs, Eylül veya Ocak aylarında başlanır. Aday meslek mensubu ilgili staj döneminin ilk 10 günü içinde staja fiilen başlamak zorundadır. Stajınızı başlatmak için Staj Dosyanızı tamamlamanız gerekir.

Stajın başlatılmasında staj dosyası açtırma tarihi değil , staja başlama değerlendirmesini kazandıktan sonraki staj dönemi esas alınmaktadır. Bu nedenle adayların stajları, başarılı oldukları sınavdan sonraki staj döneminde başlatılır. 

SINAVI KAZANDIKTAN SONRA STAJ BAŞLATMAK İÇİN HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR 
 
Staja Başlama Değerlendirmesinde başarılı olan adayların 2 yıl içerisinde staja başlamaları zorunludur. Bu süre içerisinde staja başlamayan adayların staj başvuru dosyaları iptal edilerek işlemden kaldırılmaktadır. Yönetmelik gereği, staja Mayıs, Eylül veya Ocak aylarının ilk 10 günü içinde fiilen başlamak zorunludur. Stajınızın başlamasıyla birlikte stajınız süresince uzaktan sürekli eğitim(e-use)'e tabi olacaksız. Stajınızın 2. ayından itibaren 3 ay ara ile eğitim Cd'leriniz adresinize gönderilecektir. Stajınızı başlatmak için Staj Dosyanızı tamamlamanız gerekir. Matbu evrakların tamamı sitemizde olup, indirip kullanabilirsiniz. Staj türüne göre üç şekilde; 1-Meslek Mensubu Denetiminde, 2-Meslek Mensubu Gözetiminde(meslek mensubu bordrolu), 3-Meslek Mensubu Bürosunda staj yapılmaktadır. Stajyer hangi grup altında yer alıyorsa, o grup için gerekli olan evrakları hazırlamalıdır. Staj, sınavı kazandıktan sonra başlamaktadır. Sınav kazandı belgenizin internet çıktısı ile birlikte evraklarınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekmektedir.

1. MESLEK MENSUBU DENETİMİNDE STAJ 
 
1. Staj onay belgesi
2. Tek kişi staj yazısı
3. Stajyer hakkında bilgi alınacak kişiler formu
4. Stajyer durum tespit tutanağı (oda tarafından doldurulacaktır).
5. Meslek mensubunun bağlı bulunduğu odadan alınacak faaliyet belgesi (son 3 ay içinde alınmış ve aslı)
6. Meslek mensubu ruhsat fotokopisi
7. İşe giriş bildirgeniz (fotokopi veya e-bildirge çıktısı)
8. Son dönem SSK aylık bildirgesi (eğer işe yeni girdiyseniz, adres kontrolü açısından şirketin bir önceki aya ait SSK aylık bildirge fotokopisi)
9. Şirket merkezini gösterir ticaret sicil gazetesi fotokopisi( en son yayınlanmış olan)
10. Şirketin genel imza sirküleri fotokopisi(en son düzenlenmiş olan)
11. Şirketin vergi levhası fotokopisi
12. Staj dönemini kapsayan Meslek mensubu ve firma arasında yapılan sözleşme fotokopisi (sözleşmenin tüm sayfalarının okunaklı olması gerekmektedir)
13. Staj dönemini kapsayan Meslek mensubunun şirkete kestiği serbest meslek makbuzları veya fatura fotokopileri (okunaklı olmalı ve hangi dönemi kapsadığı belirtilmelidir.)
14. Denetim aldığınız meslek mensubu şirket(A.Ş/ LTD.) ortağı ise, imza yetkili şirket ortağı olmak zorundadır. Şirketin imza sirküleri ve son ticaret sicil gazetesi fotokopisi gelmelidir.

2. MESLEK MENSUBU GÖZETİMİNDE (MESLEK MENSUBU BORDROLU) STAJ 
 
1. Staj onay belgesi
2. Tek kişi staj yazısı
3. Stajyer hakkında bilgi alınacak kişiler formu
4. Stajyer durum tespit tutanağı (oda tarafından doldurulacaktır.)
5. Meslek Mensubunun Bağlı Bulunduğu Odadan Alınacak Faaliyet Belgesi (Son 3 Ay İçinde Alınmış Aslı)
6. Meslek Mensubu Ruhsat Fotokopisi
7. İşe Giriş Bildirgeniz (Fotokopi veya E-Bildirge Çıktısı)
8. Son Dönem SSK Aylık Bildirgesi (Eğer işe yeni girdiyseniz, adres kontrolü açısından şirketin bir önceki aya ait SSK aylık bildirge fotokopisi)
9. Meslek Mensubunun Şirkette Muhasebe Müdürü/Mali İşler Müdürü Olarak Çalıştığına Dair İş Yerinden Yazı ve Yetkisini Gösterir Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, İmza Sirküleri Fotokopisi
10. Şirket Merkezini Gösterir Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi( en son yayınlanmış)
11. Şirketin Genel İmza Sirküleri Fotokopisi(en son düzenlenen)
12. Şirketin Vergi Levhası Fotokopisi

3.MESLEK MENSUBU BÜROSUNDA STAJ 
 
1. Staj onay belgesi
2. Stajyer hakkında bilgi alınacak kişiler formu
3. Stajyer tespit tutanağı (oda tarafından doldurulacaktır).
4. Meslek mensubunun bağlı bulunduğu odadan alınacak faaliyet belgesi (son 3 ay içinde alınmış aslı)
5. Meslek mensubu ruhsat fotokopisi
6. Stajınıza onay veren meslek mensubu, şirket(A.Ş/ LDT.) ortağı ise, imza yetkili şirket ortağı olmak zorundadır. Şirketin son imza sirküleri ve son ticaret sicil gazetesi fotokopisi
7. İşe giriş bildirgeniz (fotokopi veya e-bildirge çıktısı)
8. Son dönem SSK aylık bildirgesi (eğer işe yeni girdiyseniz, adres kontrolü açısından şirketin bir önceki aya ait SSK aylık bildirge fotokopisi)
9. Vergi levhası fotokopisi

4.ŞAHIS FİRMASINDA STAJ - Denetim veya Gözetim Altında Stajda İstenen evraklarının tamamına ek olarak aşapıdaki evraklar: 
 
Vergi dairesinden bilanço usulüne göre defter tutulduğuna dair yazı( firma adresini de içeren)
Yevmiye defterinin ön yüzünün fotokopisi
Defter-i kebir'in ön yüzünün fotokopisi

5.YABANCI ORTAKLI ŞİRKETLERDE STAJ - Denetim veya Gözetimde Stajda istenen evraklarının tamamına ek olarak aşağıdaki evraklar: 
 
Son verilen kurumlar vergisi beyannamesi
Şirketin ticaret odası'ndan alınacak faaliyet belgesi
Şirketin kuruluş gazetesi fotokopisi

6.İKTİSADİ İŞLETMELERDE STAJ - Denetim veya Gözetim Altında Stajda İstenen evraklarının tamamına ek olarak aşağıdaki evraklar: 
 
Son verilen Kurumlar, Muhtasar ve KDV beyannamelerinin fotokopisi, Gerekli görüldüğünde başka evraklar istenebilir.
*** Bütün adayların yukarıdaki ilgili staj evraklarının teslimi sırasında Bağ-Kur, Emekli Sandığı kurumlarında kaydı olmadığına dair yazıyı da dosyalarına eklemeleri gerekmektedir. 
 
STAJYERİN DİKKATİNE

• Adayların denetim altında yapacakları stajlarda meslek mensubundan alınacak onay belgesi ve tek kişi staj belgesinin imza yetkili meslek mensubu tarafından onaylanması gerekmektedir.
• SMMM ve YMM şirketlerinde staj yapanlar, imza yetkili meslek mensuplarından onay almak zorundadırlar. 

Şirketlerde staj yapan adayların şirketin ticaret sicil gazetesinde belirtilen Ticari Merkez adresinde çalışması zorunludur. Şirketlerde sadece bir kişi staj yapabilir. Birden fazla kişinin staj yapması halinde adayların stajları iptal edilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.